Over ons

De Nicolaïkerk stamt uit het begin van de 12e eeuw. De naam verwijst naar haar ligging op een knooppunt van waterwegen. St. Nicolaas is de beschermheilige van de schippers. In de loop van de tijd is de kerk een aantal malen verbouwd en vergroot. In de 15e eeuw veranderde de Romaanse kruisbasiliek in een Gotische hallenkerk onder leiding van Dombouwmeester Jacob van Borch. Uiteindelijk werden de westgevel, het schip en het koor in de 20e eeuw gerestaureerd.

De kerk is aangepast voor evenementen en beschikt over een moderne keuken, moderne, smaakvol ontworpen toiletten, een goede geluidsinstallatie en faciliteiten voor het creëren van een prettige akoestiek.

Verhuur

De Nicolaïkerk wordt intensief gebruikt door de protestantse wijkgemeente voor kerkdiensten, huwelijksvieringen en uitvaarten. Daarnaast kan de kerk ook worden gehuurd voor andere activiteiten: concerten, lezingen, tentoonstellingen, congressen, recepties enzovoorts. Als het maar past binnen het karakter van het gebouw.